dinsdag 2 september 2008

Kajakken

Beste Wouter,
We kennen elkaar van diverse vertalingen (‘The disabled sportsman’ bijvoorbeeld) die je gedaan hebt voor ons Comité. Je weet nog wel dat onze samenwerking 4 jaar geleden begon met ‘Blind shootist shot referee and wins the Gold Medal’.
Ik hoop dat we ook dit jaar weer op je kunnen rekenen, want de Paralympische Spelen staan op het punt van beginnen. Ik hoop dat jij en de jouwen weer volop zullen genieten van de prachtige sport die in China getoond zal worden.
Wij worden vaak verwijtend toegesproken. We zouden ons bezighouden met krukkige sport, bedreven door gehandicapten, die toch ook andere dingen hadden kunnen doen. Maar datzelfde kun je vragen aan Rafael Nadal: waarom ben je geen bouwvakker geworden, Rafael? Waarom tennis je, en waarom ga je niet iets nuttigs doen in de Hoogovens?
We moeten het dit jaar helaas doen zonder ons Down-meisje Katinka van der Hoog, die 4 jaar geleden het goud won in het ruiterconcours. Katinka ligt in het ziekenhuis, ze heeft een maagbandoperatie ondergaan. Katinka, het ga je goed en word maar snel weer beter, zegt je oom Jerome. Maar er zijn nog genoeg sporters over. We gaan voor 20 gouden medailles en het Heineken House is weer open!
We gaan dit jaar hard inzetten op het wildwaterkanovaren en op het kajakken. We hebben een speciale peddel getest in de windtunnel voor wildwaterkanovaarder Robin van Heul, die éénarmig is. Dat kon wel eens een onverwachte podiumplaats opleveren. En voor kajakker Klaas Greuters, die beide armen mist, hebben we een mondbeugel op zijn peddel geplaatst, dus die kan ook meedoen.
In de dressuur gooien we ook hoge ogen met het Indische meisje Ranja Aswamapoelie, dat even stralend lacht als ons aller Ankie van Grunsven, maar dat door een auto-ongeluk haar rechterbeen en -heup moet missen.
Op dus naar de Paralympics in China!

Je Jerome Serooskerken te Nuyll
(voorzitter Nederlands Paralympisch Comité)

2 opmerkingen:

Wouter van den Berg zei

Het is een idyllische wereld die je daar schetst. Het Heineken House is dan open, maar druk zal het er niet zijn, want niemand verveelt zich.

Ben Hoogeboom zei

Hoe kan iemand zich vervelen met de Paralympische Spelen!