woensdag 13 augustus 2008

Heerlijk

Saffraansoep (met knapperige voorjaarsgroenten en kaaspesto).
Dit kleurrijke soepje barst van de vitamientjes en valt bij iedereen even goed.
Antoine maakt dit voorgerecht voor 4 personen in ca. 15 minuten.

• 2 blokjes tuinkruidenbouillon (à 10 g)
• 1 envelopje saffraan (à 0,05 g)
• 100 g peultjes
• 1 venkel
• 2 pomodori-tomaten
• 100 g diepvriestuinerwtjes extra fijn
• 150 g witte bonen (pot)
• 20 g geraspte oude kaas
• 4 tl groene pesto

Daar gaan we dan, is het niet, Antoine? Laat eens zien wat je kunt!
1. Antoine brengt eerst 800 ml water met de bouillonblokjes en de saffraan aan de kook.
2. Hij wast de peulen. Hij snijdt de stelen van de venkel en bewaart het venkelgroen, want Antoine heeft op school geleerd: bewaar altijd het venkelgroen, want dat kun je nog gebruiken voor de garnering. Hij snijdt de knol nu in vieren en snijdt de kernen eruit. Goed gedaan, Antoine. Nu wast hij de tomaten, hij halveert ze en verwijdert met een mesje de zaadjes. Nu snijdt hij de venkel, peultjes en tomaten in reepjes.
3. Hij kookt de venkel en de tuinerwtjes nu ca. 4 minuutjes zachtjes in de bouillon. Dan voegt hij de peultjes toe en kookt hij nog 2 minuutjes door. En tot slot voegt hij de bonen en de tomaten toe, en doet hij meteen het gas uit.
4. Antoine mengt nu de geraspte kaas met de pesto en legt er alvast het venkelgroen naast. Hij pakt nu vier soepborden en vier eetlepels. Hij doet zijn ovenwanten aan en pakt nu de pan soep op. Pak even een pollepel...

Kleng! Klatsch!

Dat doet hij zo vaak, hè. Dat wordt weer opruimen, jongen!

1 opmerking:

Hadriana zei

Dit doet mij denken aan het tragisch einde van mijn raapsteeltjestaart.
Ik had de ring van de springvorm niet vastgezet. Toen ik de taart in de oven wilde zetten viel de bodem eruit.
Dat werd inderdaad opruimen!