dinsdag 19 augustus 2008

Of God bestaat

Of God bestaat, is voor mij geen vraag. God bestaat niet. Het is te onwaarschijnlijk dat Hij bestaat. Er bestaan helaas samenlevingen waarin je voor het hebben van die mening (en vooral voor het zeggen dat je die mening hebt) wordt gestraft. In de Verenigde Staten is het dan bijvoorbeeld onmogelijk dat je een politieke functie krijgt. In Egypte, Saoedi-Arabië of Iran word je opgehangen. In Nederland ben je dan alleen maar onmodieus. Je wordt geacht te zeggen dat er toch iets moet zijn. Welnu, er is niets.
Bewijs dat dan eens, zeggen de gelovigen, ineens op hun teentjes getrapt. Waarom moet ik bewijzen dat iets niet bestaat? U zegt dat Hij bestaat, maar u levert geen schijn van bewijs. U moet met het bewijs komen, niet ik!
Maar all right. Hier is een bijna zeker bewijs van Zijn niet-bestaan.
Het heelal bestaat ongeveer 13,7 miljard jaar. Als er een God bestaat, die pas veel later (een schijntje van 2000 jaar geleden) over het water ging lopen, dan moet Hij dus toen al bestaan hebben. En dat is wel zeer onwaarschijnlijk.
Waarom is dat onwaarschijnlijk, blaft mij nu een gelovige toe. Dan moet u eens iets over dat onderwerp gaan lezen, meneer. Niet direct beledigd gaan zitten doen, maar lezen. Het is onwaarschijnlijk dat Hij bestaat omdat Hij dus veel prachtiger en interessanter zou moeten zijn dan ons hele universum, dan alles bij elkaar. Op dat moment, 13,7 miljard jaar geleden. Dat kan niet, dat bestaat niet, dat een zó groot en schitterend schepsel dan bestaan zou hebben. Dat kan alleen al niet volgens de evolutietheorie, volgens welke theorie het gaat van zeer eenvoudige microben tot bijvoorbeeld apen en giraffen. Eerst zijn er die microben en pas 4 miljard jaar later komen er luipaarden en wolfshonden.
En dat zeg ik niet alleen, dat zegt bijvoorbeeld ook Richard Dawkins. Maar komt u maar met uw Godsbewijs.

3 opmerkingen:

Masjenka zei

Is Dawkins eigenlijk al in het Arabisch vertaald? Hebben ze daar een woord voor 'memen'?

Ben Hoogeboom zei

Dat weet ik eigenlijk niet, Masjenka. Het maakt niet uit welk boek van Dawkins er in het Arabisch vertaald wordt, het zou goed zijn.

Hadriana zei

The God delusion is wel degelijk vertaald in het Arabisch.
Hij zwerft als pdf rond op het internet. Google brengt uitkomst.